你现在的位置 :英语 > 考研英语 > 模拟试题 > 正文

考研英语模拟题及详解知识运用部分七

英语网 | 2014-10-27
分享到:
  七、日本铁路车站的经济计划   There is growing interest in East Japan Railway Co. ltd, one of the six companies, created out of the privatized nationa__l__ railway system. In an industry lacking exciting growth1, its plan to use real-estate assets in and around train stations__2__is drawing interest.   In a plan called “Station Renaissance” that it__3__in November, JR East said that it would__4__using its commercial spaces for shops and restaurants, extending them to__5__more suitable for the information age. It wants train stations as pick-up__6__for such goods as books, flowers and groceries__7__over the Internet. In a country where city__8__depend heavily on trains__9__commuting, about 16 million people a day go to its train stations anyway, the company __10__. So, picking up commodities at train stations__11__consumers extra travel and missed home deliveries. JR East already has been using its station__12__stores for this purpose, but it plans to create__13__spaces for the delivery of Internet goods.   The company also plans to introduce __14__cards—known in Japan as IC cards because they use integrated circuit for__15__information__16__ train tickets and commuter passes__17__the magnetic ones used today, integrating them into a/an __18__pass. This will save the company money, because__19__for IC cards are much less expensive than magnetic systems. Increased use of IC cards should also__20__the space needed for ticket vending.   1.[A] perspectives [B] outlooks [C] prospects [D] spectacles   2.[A] creatively [B] originally [C] authentically [D] initially   3.[A] displayed [B] demonstrated [C] embarked [D] unveiled   4.[A] go beyond [B] set out [C] come around [D] spread over   5.[A] applications [B] enterprises [C] functions [D]performances   6.[A] districts [B] vicinities [C] resorts [D] locations   7.[A] acquired [B] purchased [C] presided [D] attained   8.[A] lodgers [B] tenants [C] dwellers [D] boarders   9.[A] for [B] in [C] of [D] as   10.[A] figures [B] exhibits [C] convinces [D] speculates   11.[A] deprives [B] retrieves [C] spares [D] exempts   12.[A] conjunction [B] convenience [C] department [D] ornament   13.[A] delegated [B] designated [C] devoted [D] dedicated   14.[A] clever [B] smart [C] ingenious [D] intelligent   15.[A] checking [B] gathering [C] holding [D] accommodating   16.[A] as [B] for [C] with [D] of   17.[A] but for [B] as well as [C] instead of [D] more than   18.[A] unique [B] single [C] unitary [D] only   19.[A] devices [B] instruments [C] readers [D] examiners   20.[A] reduce [B] narrow [C] dwarf [D] shrink   答案   1.C 2.A 3.D 4.A 5.C 6.D 7.B 8.C 9.A 10.A   11.C 12.B 13.D 14.B 15.C 16.A 17.C 18.B 19.C 20.A   总体分析   本文介绍了东日本铁路公司引人关注的新计划。文章第一段介绍说东日本铁路公司创造性地利用车站内部及周围房地产的计划正引起越来越多人的关注。第二段具体介绍了这一计划的内容及好处,即适应信息时代的要求,把车站作为网上购物的物品收取地,这样既为消费者提供了方便,又提高了递送物品的安全性。第三段介绍了该公司引入智能卡代替目前使用的各种磁卡作车票的计划及其优点。   全文翻译   通过国家铁路系统的私有化创建起来的六大公司之一的东日本铁路有限公司,正吸引着越来越多人的目光。在一个发展前景不振的行业,它创造性地利用车站内部及周围的房地产的计划正引起人们的关注。   东日本铁路在11月份公布的“车站复兴”计划中说:它将不仅把它的商业空地用于开商店和餐馆,而且还要把这些商业空地用于更加适应信息时代的功能上去。它打算把车站作为网上所购物品如书籍、花卉和日用百货等的收取地。该公司估算,在一个都市人严重依赖列车作为上下班交通工具的国度里,每天大约有1600万人因各种原因来到它的车站。因此,在车站收取物品使消费者节省了路途而且也不像往家里递送那样容易丢失。东日本铁路已经开始把车站的便利店用于这一目的,但它打算为网上货物的递送创立专门的空间。   该公司还打算引入智能卡取代目前使用的磁卡作为车票和定期券,把各种不同的票券合为一体。这将为公司节省资金,因为IC卡的读卡机比磁系统要便宜的多。IC卡使用的增加还将会减少售票所占用的空间。
 
  相关推荐  
  研究生英文自我介绍
  保研面试英文自我介绍大全
  外企面试常见英文问题大全
 
英语网官方微信
最新文章
热门文章推荐
热门话题推荐
图书推荐
热门标签
英语在线词典
钱柜777老虎机