你现在的位置 :英语 > 高考英语 > 高考英语阅读理解 > 正文

2015年高考英语阅读理解最新预测:新闻类

本站原创 | 2015-04-30
分享到:
  A   london — britain awoke on easter monday to a period of mourning for the queen mother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change. the 101-year-old royal matriarch died in her sleep last saturday with queen elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside. for a woman who was one of the best-known figures in britain for more than 80 years — from the era of tinted portraits on tin biscuit boxes and cigarette cards to the age of the internet, the queen mother remained an enigmatic(不可思议的) and elusive(躲避的) figure.   she achieved such a respect through aeons(永世, 亿万年) of, first, fawning and, later, intrusive media fascination, by remaining almost entirely silent. her private thoughts were never paraded(炫耀) in public. what the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile.   china’s third unmanned spacecraft, shenzhou ⅲ, landed safely in central inner mongolia autonomous region monday afternoon, after orbiting the earth 108 times in slightly less than a week. the craft, which lifted off from jiuquan in gansu province last monday night, landed after successfully conducting a chain of flight and scientific experiments over a period of 162 hours.   a powerful earthquake jolted taiwan, killing five construction workers, authorities(官方) said. over 200 injuries ware reported across the island, mostly minor, as a result of sunday’s 7.5-magnitude quake. the quake was centred off hualien, 180 kilometres east of taipei. it struck at 2:53 pm and lasted for nearly a minute.   1. which of the following statements is true according to the news?   a. the queen mother died on easter monday alone.   b. the queen mother was an attractive person in her political life.   c. the british people felt sorry for the death of the queen mother.   d. the queen mother was suffering a lot when she was dying.   2. it can be inferred that _______.   a. the craft landed in central inner mongolia unexpectedly   b. it took the craft at least 2 hours to orbit the earth once   c. the chinese scientists did a lot of experiments in space   d. china was successful in sending an unmanned spacecraft into space   3. the third news mainly talks about the _______ in taiwan.   a. political matters b. social problems   c. unexpected damage d. construction workers   【答案解析】   这是 3 篇新闻报道。高考试题库185http://www.gkstk.com第 1 篇是关于英国皇太后死亡的消息;第 2 篇是关于中国发射神舟三号无人飞船的消息;第 3 篇是关于台湾发生 7.5 级强烈地震的消息。   1. c。判断题。皇太后死的时候有其女儿伊利莎白皇后在身边,排除a项;皇太后没有从政,排除b项;皇太后是在睡觉的时候死去的,d项也排除。所以答案选c。   2. d。判断题。从第3段的几个关键词safely…successful 可知a项错误;b项内容在文中没有提及,可排除;而神舟三号为无人飞船,故不会有科学家在太空中做实验,可排除c;既然神舟三号无人飞船已安全着陆,那肯定是已成功发射了。   3. c。主旨题。既然台湾发生了地震,那当然是没有预料到的灾害。a、b、d三项内容离题太远。
英语网官方微信
[标签:阅读理解]
最新文章
热门文章推荐
热门话题推荐
图书推荐
热门标签
英语在线词典
钱柜777老虎机