你现在的位置 :英语 > 高考英语 > 高考英语阅读理解 > 正文

高考英语阅读理解标准答案规律: 矩阵法则

本站原创 | 2015-05-18
分享到:
   2015年高考正在紧张的备考阶段,高考英语的学习依然至关重要,不仅靠知识的积累和运用,同时也需要学习的方法和做题的技巧,为了帮助广大考生攻克高考英语的学习,英语网为大家整理了《高考英语阅读理解标准答案规律: 矩阵法则》,供考生们参考学习。   为您解密高考阅读标准答案设置规律: 矩阵法则   比如我给你三个矩阵法则序列,来选择下列无法定位的2007辽宁卷58题:   出题大概是按照顺序出的;   选项中被动结构的容易是答案;   找不到或找不全关键字无法确定出题点时,可按出题顺序,大致找到未出题的段落,然后看段首尾有没有段落中心句,没有就看该段反复出现了哪个名词,含有它或与其意思倾向就是答案了.   What will people die of 100 years from now? If you think that is a simple question, you have not been paying attention to the revolution that is taking place in bio-technology(生物技术). With the help of new medicine, the human body will last a very long time. Death will come mainly from accidents, murder and war. Today's leading killers, such as heart diseases, cancer, and aging itself, will become distant memory.   In discussion of technological changes, the Internet gets most of the attention these days. But the change in medicine can be the real technological event of our times. How long can humans live? Human brains were known to decide the final death. Cells(细胞) are the basic units of all living things, and until recently, scientists were sure that the life of cells could not go much beyond 120 years because the basic materials of cells, such as those of brain cells, would not last forever. But the upper limits will be broken by new medicine. Sometime between 2050 and 2100, medicine will have advanced to the point at which every 10 years or so, people will be able to take medicine to repair their organs(器官). The medicine, made up of the basic building materials of life, will build new brain cells, heart cells, and so on---in much the same way our bodies make new skin cells to take the place of old ones.   It is exciting to imagine that the advance in technology may be changing the most basic conditional human existence, but many technical problems still must be cleared up on the way to this wonderful future.   56.According to the passage, human death IS now mainly caused by____.   A.diseases and aging B.accidents and war   C.accidents and aging D.heart disease and war   57.In the author’ s opinion, today’s most important advance in technology lies in____.   细节题可根据提干关键字到原文中定位!   A.medicine B. the Internet C.brain cells D. human organ   58.Humans may live longer in the future because_____.   A.heart disease will be far away from us   B.human brains can decide the final death   C.the basic materials of cells will last forever   D.human organs can be repaired by new medicine   59.We can learn from the passage that ____.   推论在尾段,找不到就向中心靠拢,或找but句。   A.human life will not last more than 120 years in the future   B.humans have to take medicine to build new skin cells now   C.much needs to be done before humans can have a longer life   D.we have already solved the technical problems in building new cells   发现此细节题通过关键字无法定位,但57和59题都解决了,发现第二大段没出题或只出了一个题,按出题顺序,本问题58题应该定位在第二段。   通过选项中被动结构的容易是答案原则,可定位58题D选项容易是答案!然后划D项中的名词medicine和organs,到第二大段中去找。   发现medicine在第二大段中反复出现,即为中心词。当然就可以确定D是答案了!
英语网官方微信
[标签:阅读理解]
最新文章
热门文章推荐
热门话题推荐
图书推荐
热门标签
英语在线词典
钱柜777老虎机